Η Εταιρεία μας

Προφίλ, Στόχοι, Ιστορία

Η εταιρεία

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια επίτευξης της βιώσιμης και δίκαιης ενεργειακής μετάβασης στην Ελλάδα, μέσα από την εφαρμογή του ολοκληρωμένου επιχειρηματικού της σχεδίου. Πιο συγκεκριμένα, είναι προγραμματισμένη η ολοκλήρωση της ανακατασκευής και ηλέκτρισης παλαιών αιολικών πάρκων, η ολοκλήρωση της κατασκευής νέων αιολικών πάρκων, η ολοκλήρωση της κατασκευής των φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 30MW στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και η έναρξη της κατασκευής των δύο εμβληματικών φωτοβολταϊκών έργων σε Πτολεμαϊδα και Μεγαλόπολη, ισχύος 200MW και 50MW, αντίστοιχα. Επιπλέον, η εταιρεία συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις της σε μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς ενώ αναμένεται εντός του 2021 να ξεκινήσει έργα για την ανάπτυξη της δραστηριότητας της γεωθερμίας. 

deian company
Επίσκεψη υπαλλήλων στον Υ/Η σταθμό Στράτο ΙΙ
 
Η δυναμική

Η ανάπτυξη των νέων μεγάλων φωτοβολταϊκών έργων στις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης αποτελούν έργα-ορόσημα που θα συμβάλουν στη μεγέθυνση της Εταιρείας και θα επηρεάσουν ολόκληρη την αγορά των ΑΠΕ. Επιπλέον, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες διερευνά τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών ΑΠΕ (όπως υπεράκτια αιολικά και πλωτά φωτοβολταϊκά) και τη συμμετοχή της στις νέες αγορές ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο και του Target Model, που έχει ήδη τεθεί σε ισχύ από τον περασμένο Νοέμβριο.

 
Οι στόχοι
Καινοτομία
Επενδύουμε σε όλες τις καινοτόμες ανανεώσιμες τεχνολογίες για παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας με μηδενικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Δημιουργούμε νέα σύγχρονα έργα και αναβαθμίζουμε τη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα των υφιστάμενων υποδομών.
Ανάπτυξη
Εξασφαλίζουμε τα απαιτούμενα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στην κατανάλωση. Αξιοποιούμε τους φυσικούς πόρους με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στο περιβάλλον και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών.
Ασφαλές Περιβάλλον
Δεσμευόμαστε για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ που εγγυώνται ένα καθαρό, οικολογικό και ασφαλές περιβάλλον όχι μόνο για τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες μας και τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, αλλά και για τις επόμενες γενιές.
 
Αξιοποιώντας τις δυνάμεις της φύσης
Η χώρα μας έχει πλούσιο δυναμικό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το οποίο μπορεί να την οδηγήσει σε ενεργειακή ανεξαρτησία και οικονομική ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα καθαρότερο περιβάλλον.
Αυτή είναι η εθνική μας περιουσία και οφείλουμε να την αναπτύξουμε προς όφελος των γενιών που ακολουθούν.
 
Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, 100% θυγατρική της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 1982 και στις 5 μορφές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), συμβάλλοντας έτσι στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πόρων.